Expo + symposium: Image Talks

Een symposium en tentoonstelling rond nieuwe manieren van beelddenken. – A symposium and exhibition focussing on new ways of thinking (through) images.

SYMPOSIUM PROGRAMMA/E

EXHIBITION INFO

Op 7 en 8 mei organiseert FRAME Image Talks, een mix van expo’s en lezingen. Hoe betekenen beelden? Kunnen beelden denkkaders zijn? En wat kunnen ze ons dan leren? Kunstenaars, kunstwetenschappers, filosofen en architecten spreken en debatteren over onze relatie tot beelden en presenteren nieuwe manieren om beelden te bekijken.

Op donderdag 7 mei kan je overdag terecht in de Oude Gevangenis voor lezingen over beeldtaal en kunstenaarsstrategie, kunst en filosofie, en de link tussen architectuur en literatuur met filosofen Peter de Graeve en Gerard Visser, kunstenaar Francis Denys, curator Els Wuyts, architectuurtheoretici Emmanuel Rubio, Klaske Havik en theater/architectuurcollectief TAAT.

’s Avonds wordt in CIAP vanaf 19u de aftrap gegeven voor de Image Talks expo’s die van 7 mei tot en met 29 mei lopen in CIAP, galerij De Mijlpaal, de provinciale bib en de oude gevangenis. In de ambtswoning van CIAP-buurman gouverneur Herman Reynders spreken Jean Paul Van Bendegem en schrijver Atte Jongstra om 20u over de waarheden die beelden liegen.

 

Deelname is gratis
ENG
On the 7th and 8th of may FRAME will host the ‘Image Talks’ symposium and exhibition. How do images draw meaning? How can images be frames for thinking? And what can this framing teach us? During Image Talks artists, theorists, philosophers and architects will explore the way we relate to images and present new ways of viewing or looking at them.

We kick off on thursday the 7th of May in the old jail with lectures on ‘image-language’, the strategy of the artist, art & philosophy and the connection between architecture and philosophy. Speakers include: Peter de Graeve, Gerard Visser, Francis Denys, Els Wuyts, Emmanuel Rubio, Klaske Havik and theatre-architecture collective TAAT.

The official opening of the Image Talks exhibition will take place at 19h in CIAP, followed by two lectures on ‘the truths that images lie to us’ (lectures in Dutch only) by Jean Paul Van Bendegem and Atte Jongstra in the gouverner’s mansion (next door to CIAP).


Free admission.