ONDERZOEKERS FRAME MAD:

Aline Verstraten
Giovanna Caimmi
Elise van Mourik
Ingel Vaikla
Lieven Van Speybroeck
Ode de Kort
Eleanor Duffin
Patricia Domingues
Griet Moors
Nadia Sels
Arne De Winde
Kris Nauwelaerts
Peter Snowdon
Carla Swerts
Patrick Ceyssens
Tom Lambeens
Sofie Gielis

ONDERZOEKERS FRAME ARCK:

Maria Gil Ulldemolins
Saidja Heynickx
Remco Roes
Kris Pint

PROJECTEN

IMPACT
(Sofie Gielis & Patrick Ceyssens)
Saidja Heynickx

The tactic use of the architectural sketch

Saidja Heynickx (°1977) graduated magna cum laude in Interior Architecture and Architecture at the PHL University College in Hasselt (BE). He is an assistant professor at the Faculty of Architecture and Arts of Hasselt University, where he coordinates the design studio Interior Architecture (bachelor and master) and teaches in the designstudio master interior architecture. His research focuses on the tactical use of the architectural sketch. Besides a profound interest in drawing and teaching he has an own architectural office (www.saidjaheynickx.be).

some examples of drawings: https://www.flickr.com/photos/41632090@N03/

book (2012) about architectural work: http://www.inbetween.be/betekenen.html

Saidja Heynickx (°1977) is van opleiding architect en interieurarchitect, beide diploma’s behaalde hij magna cum laude aan de PHL-departement Architectuur en Kunsten te Diepenbeek (huidige faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt) .

Hij is als docent verbonden aan de Universiteit Hasselt waar hij de studio ontwerpen interieurarchitectuur (bachelor en master) coördineert en een onderzoeksseminarie “Tactics” in de master geeft.

Zijn onderzoek focust op het tactisch gebruik van de schets en de betekenissen die je aan een getekende werkelijkheid kan geven. Naast een diepgaande interesse in tekenen heeft hij ook een eigen (interieur)architectenpraktijk (www.saidjaheynickx.be).

voorbeelden van schetsen: https://www.flickr.com/photos/41632090@N03/

boek (2012) publicatie eigen werk architect: http://www.inbetween.be/betekenen.html