Expo: The Gulf Between

over zwart, wit en alles daartussen

Provinciaal cultuurhuis de Warande nodigt u van harte uit op zaterdag 26 januari om 20 uur op de opening van ‘The Gulf Between’, een tentoonstelling over zwart, wit en alles daar tussen.

De titel verwijst naar de eerste Amerikaanse filmproductie in technicolor. Deze film uit 1917 is grotendeels verloren gegaan. Slechts enkele fragmenten bleven bewaard. In het werk van de kunstenaars in deze tentoonstelling voeren wit, zwart en tonen van grijs de bovenhand. Het verdwijnen van kleur maakt soms zelfs deel uit van de kern van hun praktijk.

De Warande brengt in deze tentoonstelling een rijke selectie samen van hedendaagse kunstwerken in een palet van zwart, wit en grijs met hier en daar toch een toets van kleur. Zo kan je op verschillende manieren de kracht van kleurloosheid ervaren

Sprekers zijn gedeputeerde Kathleen Helsen (voorzitter raad van bestuur APB de Warande) en Annelies Nagels (curator van de tentoonstelling en stafmedewerker van de Warande).

Tijdens de opening brengt Ode de Kort haar performance ‘Walk With U’.

 

met werk van :Stephan Balleux, Ruben Bellinkx, Charif Benhelima, Tom Callemin, David Claerbout, Stijn Cole, Johan Creten, Bert De Beul, Rik De Boe, Anouk De Clercq, Ode de Kort, Koba De Meutter, Johan De Wilde, Sanne De Wilde, Reinhard Doubrawa, Geert Goiris, Reece Jones, Aglaia Konrad, Mehdi-Georges Lahlou , Tom Liekens, Katja Mater, Peter Morrens, Marc Nagtzaam, Nadia Naveau, Renato Nicolodi, Jaromír Novotný, Hans Op de Beeck, Veronika Pot, Berit Schneidereit, Stefan Serneels, Renie Spoelstra, Hiroshi Sugimoto, Batia Suter, Luc Tuymans, Rinus Van de Velde, Hannelore Van Dijck, Marcel van Eeden, Sine Van Menxel, Philippe Vandenberg, Jan Vanriet, Kevin Vanwonterghem, Dirk Zoete
curators: Annelies Nagels en Glenn Geerinck

 

Praktisch
vernissage zaterdag 26 januari om 20 uur
tentoonstelling van 27 januari tot 21 april 2019
van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
maandag en dinsdag gesloten
de Warande, Expozaal