Round a roundabout #2 (RAR)

“Welkom in het gat dat ik gedachten noem.” – Twee figuren dolen door een cirkel. Herinneren zich hun voor- en achterkant, twijfels en zekerheden. Wat zijn ze van elkaar? Waarom klauteren ze in beelden, betrouwen ze de bomen niet? Het begin ontsnapt en het einde is zoek.

Round a roundabout #2 is een multimediale installatie, gefilmd in de nieuwste 360°- technologie en geprojecteerd op een retroscherm zodat er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant beeld verschijnt. De techniek is je zintuigen te snel af: je kan niet in één keer alles zien. Deze dubbele kortfilm nodigt uit tot kijken, herkijken, twijfelen en zeker weten.

“Kom, ga zitten. Van iets wat je niet begrijpt krijg je toch altijd gelijk.”

 

CCHA, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt – dagelijks van 14 tot 20 u

CREDITS: concept Patrick Ceyssens / acteurs Wouter Hendrickx & Geert Van Rampelberg / 360°-camera & configuratie Prof. Dr. Philippe Bekaert, Koen Windmolders & patrik Goorts / auteur Sofie Gielis / muziek & soundscape Roeland Luyten / montage Gretel Vaesen / productie IMPACT, PXL-MAD School of Arts, UHasselt – EDM, C-TAKT & CCHA / met medewerking van Manteliusensemble Hasselt, Sofie Grondelaers, Tiana Van de Weyer, Lars Kusters, Daphne Caelen, Stef Lemmens / content support Prof. Dr. Johan Wagemans (experimental psychology KULeuven) / © Patrick Ceyssens